• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

WereldKids

Thuis in kinderopvang

  • Opvang
    • Kinderdagopvang
    • Buitenschoolse opvang
    • Peuterschool
  • Locaties
  • Tarieven
    • Kinderdagopvang
    • Buitenschoolse opvang
    • Peuterschool
  • Werken bij
  • Contact
  • Choose language
    • Nederlands

Ouderportaal
Intranet
020 489 2327
(kantoor)

Inschrijven

  • NL

Coronavirus

Home >Coronavirus

Beleid Kindercentrum WereldKids omtrent het Coronavirus

Kindercentrum WereldKids heeft een beleid opgesteld over de omgang met het Coronavirus (COVID-19). Hieronder hebben wij een overzicht opgesteld van de onderwerpen waar wij veel vragen over krijgen met daarbij de antwoorden.

Momenteel zijn er bij Kindercentrum WereldKids geen gevallen van infectie bekend bij medewerkers, kinderen en ouders/verzorgers.

Waar kan ik mijn vragen omtrent het Coronavirus stellen?

Het RIVM is leidend in het beantwoorden van al uw vragen omtrent het Coronavirus. Zie hiervoor de website van het RIVM.

Voor specifieke vragen over Kindercentrum WereldKids en het Coronavirus kunt u mailen met coronavirus@kindercentrumwereldkids.nl.

Heropening kinderdagverblijven
Vanaf maandag 8 februari 2021 openen wij de deuren van onze kinderdagverblijven voor reguliere opvang. Dat betekent dat alle kinderen op werkdagen van 07.30 – 18.30 uur weer van harte welkom zijn.

Noodopvang blijft op de Buitenschoolse Opvang (BSO)
Tot nader order blijft de BSO alleen geopend voor noodopvang. Dat betekent dat kinderen waarvan de ouders een vitaal beroep hebben en kinderen in een kwetsbare positie van harte welkom zijn, na schooltijd, op de contractdagen die zijn afgesloten. 

Vriendelijk verzoek om aan de gestelde maatregelen te houden

Het is nog altijd van groot belang dat medewerkers, ouders en bezoekers aan onze locaties, houden aan de gestelde maatregelen. Door gezamenlijk de maatregelen na te leven werken we met z’n allen aan een zo’n veilig en gezond mogelijke opvanglocatie voor de kinderen en werkplek voor onze medewerkers. Wij attenderen u op de belangrijkste maatregelen:

  • Draag een mond-neuskapje in de locatie;
  • Houd 1,5 meter afstand tot medewerker/volwassenen op de groep/locatie;
  • Blijf de routing volgen (brengen en halen kinderen) zoals aangegeven op de locatie;
  • Op iedere locatie staat een display met handgel – desinfecteer uw handen voordat u de groep op gaat;
  • Voor onze BSO’s geldt nog altijd dat de kinderen buiten worden opgehaald.

Update 4 februari 2021:
Heropening kinderdagverblijven en noodopvang blijft op de Buitenschoolse Opvang (BSO)

Het kabinet heeft dinsdagavond 2 februari 2021 aangekondigd dat de basisscholen en de kinderopvang (0 – 4 jaar) per 8 februari 2021 hun deuren weer regulier mogen openen. Wij zijn ontzettend blij dat wij alle kinderen weer mogen begroeten op onze kinderdagverblijven. De BSO blijft helaas voorlopig nog gesloten. Wel blijft WereldKids op de BSO noodopvang aanbieden.

Beslisboom – hulpmiddel om te beoordelen of uw kind naar de opvang kan

Branche Kinderopvang, Branche maatschappelijke kinderopvang, Jeugdartsen Nederland en Belangenvereniging van Ouders in de kinderopvang hebben een beslisboom (0 jaar t/m 8 groep) opgesteld dat als handvat dient om te beoordelen of een kind naar de kinderopvang kan komen. WereldKids hanteert deze beslisbomen. De beslisbomen delen wij tevens met u omdat wij merken dat dit een handig hulpmiddel voor u kan zijn om te gebruiken.

Beslisboom 0 jaar t/m groep 8

Aangepaste richtlijnen heropening dagopvang

Het OMT adviseert om de verspreidingsrisico’s op scholen en kinderdagopvang verder te beperken. Het RIVM heeft voorstellen gedaan hoe de dagopvang en de scholen hiermee om kunnen gaan. Op basis van die voorstellen komt het kabinet, in overleg met de onderwijs- en kinderopvangpartners, op zeer korte termijn met aangepaste richtlijnen. Bij klachten moeten kinderen naar huis en als een kind positief is getest gaat de hele klas of groep in quarantaine.

Algemeen extern beleid maatregelen bij heropening KDV

Meest gestelde vragen
De meest gestelde vragen hebben wij voor u op een rij gezet, inclusief de antwoorden:

De overheid heeft aangegeven de kosten te vergoeden tot het maximum te vergoeden uurtarief, wanneer kunnen wij de vergoeding verwachten?
Op 8 februari 2021 gaat de kinderopvang weer open. De tegemoetkoming die ouders krijgen voor het doorbetalen van facturen aan de kinderopvang, zal worden berekend over de periode van 16 december 2020 tot 8 februari 2021. Wanneer de vergoeding wordt uitgekeerd is nog niet bekend. Zodra wij hierover duidelijkheid hebben informeren wij u meteen.

Wat is het maximum te vergoeden uurtarief?
Per 1 januari 2021 gelden nieuwe maximum uurprijzen voor dagopvang en buitenschoolse opvang. De maximum uurprijs is het bedrag tot waaraan een ouder een vergoeding kan krijgen voor de kosten van kinderopvang.

Product – Maximum uurprijzen
Kinderopvang – € 8,46
BSO – € 7,27

Keert WereldKids het verschil tussen het maximum te vergoeden uurtarief en de daadwerkelijk uurprijs uit? Zo ja, wanneer kunnen wij dit verwachten?
WereldKids keert het verschil tussen het maximum te vergoeden uurtarief en het daadwerkelijke uurtarief uit aan de mensen die ​geen gebruik hebben gemaakt van de noodopvang en de facturen tussen 16 december en 8 februari volledig hebben betaald. De vergoeding vanuit WereldKids voor de periode 16 t/m 31 2020 december zal uiterlijk eind februari 2021 uitbetaald worden.

De buitenschoolse blijft voorlopig nog gesloten voor reguliere opvang.
De buitenschoolse opvang blijft nog gesloten (uitgezonderd noodopvang). Voor de buitenschoolse opvang vragen wij ouders opnieuw om de facturen te blijven betalen tijdens de periode van de sluiting. De tegemoetkoming die ouders ontvangen geldt voor de hele periode van sluiting. Op dit moment is de einddatum nog niet bekend. Meer informatie over de toekenning en de uitbetaling van de tegemoetkoming volgt.

Ik heb minder uren gewerkt vanwege de Corona Crisis, heeft dit invloed op de kinderopvangtoeslag?
Dit heeft geen invloed op de hoogte van uw kinderopvangtoeslag. In 2021 blijft het aantal uur waarvoor u aanspraak heeft op kinderopvangtoeslag in stand. Als uw inkomen hierdoor lager is, geef dit dan wel door aan de Belastingdienst/Toeslagen.

 


Updates voor 4 februari 2021:

Update 14 januari 2021:

Maatregelen sinds woensdag 16 december 2020 blijven gelden

De sluiting van kinderopvang en scholen sinds 16 december 2020, wordt verlengd met drie weken. Onduidelijk is op dit moment wanneer opengaan weer mogelijk is. Kinderen van wie ouders in cruciale beroepsgroepen werken en kinderen in een kwetsbare positie, kunnen terecht bij de eigen kinderopvang en school voor noodopvang.

Noodopvang
Kinderopvangorganisaties en basisscholen bieden noodopvang voor:

  • Kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep;
  • Kinderen voor wie vanwege problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is.

Let op – deze regeling is anders dan de situatie in het voorjaar:
Noodopvang die door een kinderopvangorganisatie wordt geboden is alleen beschikbaar voor kinderen van ouders die een contract hebben met de kinderopvang en voor het aantal uren dat in het contract is afgesproken.

Werkt u in een cruciaal beroep en wilt u tijdens reguliere openingstijden gebruik maken van extra kinderopvang? Neemt u dan contact op met de afdeling Planning van WereldKids: planning@kindercentrumwereldkids.nl.

Waarom gaat de kinderopvang dicht?
De maatregel is erop gericht het aantal contactmomenten en reisbewegingen van ouders te beperken en daarmee het aantal verspreiding van het virus terug te dringen. Het uitgangspunt is dat iedereen zoveel mogelijk thuis blijft en thuis werkt. Het sluiten van de kinderopvang draagt hieraan bij.

De kinderopvang sluit niet vanwege de besmettingsrisico’s op de kinderopvang. Jonge kinderen hebben namelijk een beperkte rol bij de verspreiding van het virus.

Mogen scholen hun onderwijstijden wijzigen?
Het uitgangspunt is dat scholen hun reguliere onderwijstijden aanhouden bij het bieden van noodopvang. Hierbij houden zij rekening met eventuele noodzakelijke gespreide tijden om kinderen te brengen en halen. Dit is om voor voldoende afstand tussen volwassenen te zorgen. De BSO is open tijdens de reguliere openingstijden van de BSO. De school is verantwoordelijk voor een goede aansluiting op de BSO en maakt hierover afspraken met de BSO locaties.

Voor wie is er noodopvang beschikbaar?
Noodopvang is beschikbaar voor:

  • Kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep;
  • Kinderen voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is.

Door wie wordt noodopvang geboden?
Noodopvang wordt geboden door scholen en kinderopvangorganisaties (dagopvang en BSO). Scholen leveren noodopvang tijdens de schooluren en de kinderopvang gedurende de reguliere openstellingstijden van de kinderopvang.

Is er ook 24-uurs noodopvang in de avond, nacht en weekend beschikbaar?
Kindercentrum WereldKids biedt dit priduct niet regulier aan. Mocht er behoefte zijn, dan denken wij graag met u mee in de mogelijkheden. U kunt uw behoefte kenbaar maken door een mail te sturen naar onze afdeling Planning: planning@kindercentrumwereldkids.nl.

Cruciale beroepen?
In het basis- en voortgezet onderwijs en bij instellingen voor mbo-, hbo- en wetenschappelijk onderwijs wordt alleen afstandsonderwijs gegeven. Kinderen met ouders die werken in een cruciaal beroep kunnen wel naar de basisschool of de kinderopvang of buitenschoolse opvang. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen. Welke beroepsgroepen zijn aangeduid als vitaal leest u op: www.rijksoverheid.nl

Wat als ik in een cruciale beroepsgroep werk, maar mijn partner niet?
Het uitgangspunt bij één ouder die een cruciaal beroep uitvoert, is dat de ouders de opvang zoveel mogelijk zelf thuis regelen. Maar dat is geen harde eis. Als het niet lukt om de kinderen zelf op te vangen, kunnen deze ouders de kinderen toch naar de noodopvang brengen.

Kosten kinderopvang en tegemoetkoming eigen bijdrage
Net als bij de sluiting in het voorjaar ontvangen alle ouders die ingeschreven staan en hun factuur ook nu blijven betalen een tegemoetkoming van de eigen bijdrage door de overheid. U leest hier meer over op de ​website van de rijksoverheid​.
Het bedrag boven het maximum uurtarief wordt door ons gecompenseerd aan ouders die hun kinderen ​niet naar de noodopvang brengen. De data waarop de terugbetalingen plaatsvinden zijn nog niet bekend. U wordt hierover geïnformeerd zodra dit bekend is.

Update 15 december 2020

Maatregelen vanaf woensdag 16 december 2020

De kinderopvang (kinderdagopvang en BSO) en het basisonderwijs is gesloten tot en met tenminste 17 januari 2021. Kinderen van wie ouders in cruciale beroepsgroepen werken en kinderen in een kwetsbare positie, kunnen terecht bij de eigen kinderopvang en school voor noodopvang.

Hoe zit het met de noodopvang in de kerstvakantie?
In de vakantieperiode (21 december tot en met 3 januari 2021) zijn de basisscholen gesloten en biedt de BSO noodopvang voor hun reguliere klanten en gedurende de gebruikelijke openingstijden die zij hanteren tijdens deze vakantieperiode.

Update 04 september 2020:

Compensatie eigen bijdrage kinderopvang voor ouders die geen toeslag ontvangen, is rond.

Ouders die geen recht hebben op Kinderopvangtoeslag en geen gebruik maken van een gemeentelijke subsidieregeling, krijgen de compensatie uitgekeerd die eerder werd toegezegd voor de eigen bijdrage die zij hebben betaald aan kinderopvang.

“Ouders die hun kind(eren) vanwege de Corona Crisis tijdelijk niet naar de kinderopvang of BSO konden brengen, maar wel de rekening hebben betaald, krijgen hun geld terug’’, liet het ministerie van SZW in maart bij aanvang van de sluiting van de kinderopvang als gevolg van de Corona Crisis dit voorjaar, weten. Deze toezegging dat alle ouders gecompenseerd worden voor het doorbetalen van de facturen aan de kinderopvang, wordt nu ook waargemaakt voor de ouders die geen kinderopvangtoeslag ontvangen. Eerder deze zomer werd de eigen bijdrage al terugbetaald aan de ouders die wel recht hebben op kinderopvangtoeslag.

Hoe de compensatie uitgekeerd gaat worden en wie deze regeling gaat uitvoeren, is nog niet bekend. Naar verwachting kan dit enkele maanden duren voordat de betreffende ouders het geld op hun rekening hebben staan. Zodra wij meer informatie ontvangen, delen wij dit met u.

Alle kinderen naar school en opvang
Bij gezinnen in quarantaine (terugkeer uit een gebied dat vanwege COVID-19 code oranje heeft gekregen) was in sommige gevallen de regel dat kinderen van 4 tot en met 12 jaar wel naar de opvang en school mochten. Per 1 september geldt dat kinderen van 0 tot 4 jaar ook naar de opvang, sport en school mogen.

Voor meer informatie over terugkeer uit een gebied dat vanwege COVID-19 oranje of rood heeft gekregen verwijzen wij u naar de volgende link op de website van de Rijksoverheid:
In thuisquarantaine bij aankomst in Nederland | Coronavirus COVID-19


Update 17 juni 2020:

Na afstemming met het Outbreak Management Team (OTM) heeft het RIVM de adviezen voor kinderen met neusverkoudheid aangepast:

  • Kinderen van 0 tot 4 jaar met neusverkoudheid zonder koorts mogen naar het kinderdagverblijf, behalve als zij een contact zijn van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie of een volwassen gezinslid hebben met klachten passend bij COVID-19.
  • Kinderen van 4 tot 6 jaar die in groep 1 of 2 van de basisschool zitten en een neusverkoudheid hebben zonder koorts, mogen gewoon naar school.
  • Kinderen van 7 jaar en ouder moeten thuis blijven bij een neusverkoudheid of bij andere gezondheidsklachten.

Waarom zijn de adviezen aangepast?
Jonge kinderen zijn veelvuldig neusverkouden en worden nu veelvuldig geweerd omdat neusverkoudheid een symptoom van COVID-19 kan zijn. Bij kinderen verloopt Covid-19 echter niet ernstig en hun rol in de transmissie van COVID-19 lijkt beperkt te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel.

Wat betekent dit voor u?
Is uw kind verkouden en heeft geen koorts, en uw kind is ook geen contact van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie of heeft ook geen volwassen gezinslid met klachten passend bij COVID-19 , dan is uw zoon/dochter welkom op de opvang of BSO (0 – 6 jaar). Mocht gedurende de dag dat uw kind op de opvang is de klachten verder ontwikkelen, zoals koorts, dan wordt er contact met u opgenomen en verzocht om uw kind op te halen.

Testen van kinderen op COVID-19
Het RIVM adviseert u wanneer uw kind verkouden is en in contact is van een patiënt met Covid-19 of deel uitmaken van een uitbraak onderzoek, te laten testen op Covid-19.

Drie kinderen of meer van dezelfde opvanggroep hebben verkoudheidsklachten, wat onderneemt WereldKids?
Kindercentrum WereldKids is verplicht (conform artikel 26 van de Wpg kindercentra en basisscholen) clusters van 3 of meer kinderen in een groep met verdenking op COVID-19 blijven melden aan de GGD. Uiteraard informeert WereldKids van tevoren de ouders dat er een melding wordt gedaan.

Over welke periode geldt de compensatie van de eigen bijdrage van ouders?

Ouders krijgen hun eigen bijdrage vergoed van de overheid (SVB = Sociale Verzekeringsbank) over de periode 16 maart 2020 tot 8 juni 2020.

Wanneer ontvang ik deze vergoeding (eigen bijdrage) van de SVB?

Het geld over deze periode wordt in één keer uitbetaald door de overheid rond 8 juli 2020.

Wie krijgt deze vergoeding?

Iedereen die kinderopvangtoeslag ontvangt en de facturen van de kinderopvang in deze periode hebben betaald.

Heeft u nog geen kinderopvangtoeslag aangevraagd?

Als u nog geen kinderopvangtoeslag heeft aangevraagd, kunt u toch nog een vergoeding krijgen. U kunt de vergoeding krijgen voor de periode van 16 maart 2020 tot 8 juni 2020 als u:

  • De kinderopvang heeft doorbetaald en;
  • Zo snel mogelijk (voor 1 sept. 2020) kinderopvangtoeslag aanvraagt met terugwerkende kracht.

De belastingdienst/Toeslagen beslist vervolgens of u toeslag en compensatie krijgt.

Krijgt u geen kinderopvangtoeslag of subsidie?

Als u geen kinderopvangtoeslag, subsidie of een tegemoetkoming van de gemeente krijgt, is het nog niet zeker of u helemaal geen vergoeding kunt krijgen. Zodra hierover meer bekend is, informeren wij u hierover. Ook kunt u de site van de SVB hiervoor raadplegen: ​www.svb.nl​.

Wat is het maximum uurtarief?

Het maximum uurtarief is het uurtarief waarover de Belastingdienst in 2020 maximaal kinderopvangtoeslag voor betaalt. De maximum uurtarieven voor 2020 zijn voor:
– KDV € 8,17;
– BSO € 7,02.
Kindercentrum WereldKids keert het verschil tussen het maximum uurtarief en de daadwerkelijke uurprijs over de periode 16 maart 2020 tot 11 mei 2020 aan de ouder uit. Mits de facturen zijn doorbetaald.

Wanneer keert WereldKids het verschil tussen het maximum te vergoeden tarief en de daadwerkelijke uurprijs uit?

De creditnota’s voor de compensatie vanuit WereldKids zijn inmiddels voor de hele periode (16 maart t/m 10 mei) gemaakt. De compensatie voor de periode 16 t/m 31 maart en voor de maand april is inmiddels teruggestort. De compensatie voor de laatste periode van 1 t/m 10 mei wordt voor 15 juni overgemaakt. Voorwaarde voor het ontvangen van de compensatie is wel dat de factuur eerst betaald is. Dit geldt ook voor de compensatie van het deel dat u ontvangt van de Rijksoverheid.
Is uw IBAN bekend bij ons? Alleen dan kan WereldKids het verschil uitkeren.
Mocht u nog geen bedrag hebben ontvangen dan hebben wij uw rekeningnummer niet. Deze mogen wij niet uit eerdere bankbetalingen halen en opslaan. Deze moet u zelf aan ons doorgeven via het ouderportaal.

Hoe kan ik mijn IBAN doorgeven?

Als u geen machtiging automatische incasso heeft dan kunt u in het ouderportaal het juiste rekeningnummer op een veilige manier invullen en aan ons doorgeven. Via het ouderportaal kunt u bij ‘mijn gegevens’ controleren of, en zo ja welk IBAN bij ons bekend is.
Mocht u een machtiging automatische incasso willen activeren dan kunt u dat aan ons doorgeven door een mail te sturen naar de afdeling Planning: planning@kindercentrumwereldkids.nl. mail te replyen. Dan sturen wij u een overeenkomst toe die u digitaal kunt ondertekenen.

Word ik gecompenseerd voor een contract die ik na 6 april ben aangegaan? Immers, 6 april is de peildatum die de Belastingdienst hanteert voor compensatie.

Ouders die een contract hebben afgesloten dat start na 6 april en recht hebben op kinderopvangtoeslag, komen voor compensatie in aanmerking. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe ouders zich hiervoor kunnen aanmelden. Zodra er meer duidelijkheid is communiceren wij dit aan de ouders.Zorg in ieder geval dat u de kinderopvangtoeslag tijdig aanvraagt.

Ik neem inmiddels meer contract uren af dan mijn contract op 6 april vermeldde. Word ik hiervoor wel gecompenseerd?

Extra contracturen die ingaan na 6 april worden niet gecompenseerd. Wanneer het gaat om extra uren in verband met noodopvang in de periode van 16 maart tot 8 juni worden de kosten daarvan niet in rekening gebracht.
Vanaf 8 juni stopt de noodopvang en is de noodopvang alleen nog beschikbaar voor ouders die in de zorg werken in avond, nacht en weekenden (24 uurs noodopvang).

Mijn inkomsten zijn sterk gedaald. Welke gevolgen heeft dit voor mijn compensatie?

Wij vragen u in dit geval om uw gegevens bij de Belastingdienst/ Toeslagen te wijzigen, dat kan via www.mijntoeslagen.nl​. Vanaf de eerste dag van de volgende maand krijgt u dan een hoger bedrag aan kinderopvangtoeslag en daalt uw eigen bijdrage evenredig.

Ik werk thuis en werk minder uren. Heeft dit gevolgen voor mijn kinderopvangtoeslag, die immers is gebaseerd op het aantal uur dat ik werk?

Nee dit heeft geen gevolgen voor de periode tot 8 juni. U hoeft geen wijzigingen door te geven aan de belastingdienst.

Ik ben werkloos geworden, wat betekent dit voor de kinderopvang?

U hoeft de kinderopvang niet direct op te zeggen: U behoudt nog drie maanden het recht op de kinderopvangtoeslag.

Geldt de compensatie ook voor ouders met cruciale beroepen?

Aan de noodopvang in de periode van 16 maart 2020 tot 8 juni 2020 zijn geen kosten verbonden. Wanneer u als ouder met een cruciaal beroep een contract heeft met WereldKids en u heeft uw factuur voldaan, wordt u net als andere ouders vergoed voor uw eigen bijdrage tot aan het maximum uurtarief. Ook als u meer uren heeft afgenomen dan in het contract staat zijn hier geen extra kosten aan verbonden.
Een ouder met een cruciaal beroep die geen contract heeft bij WereldKids betaalt niets voor het gebruik van de noodopvang.
Mocht u een vraag hebben die niet opgenomen is in deze mail, neemt u dan gerust contact op met onze afdeling Planning. Zij zijn dagelijks te bereiken op ons telefoonnummer (020) 4892327. Een mail sturen kan uiteraard ook: ​planning@kindercentrumwereldkids.nl​.
Verder attenderen wij u op de volgende sites voor meer informatie:
– ​www.svb.nl/nl/vergoeding-kinderopvang (voor meer informatie over de betaling eigen bijdrage);
– ​www.rijksoverheid.nl​ (voor algemene informatie).

Per maandag 11 mei 2020 is Kindercentrum WereldKids weer open voor reguliere opvang.

Per maandag 11 mei zijn onze kinderdagopvang locaties weer geopend voor reguliere opvang en de buitenschoolse opvang gedeeltelijk. Voor de BSO geldt dat de kinderen opgevangen mogen worden op de dagen dat de school open is. Gaat uw kind dus bijvoorbeeld op maandag naar school en heeft u een contract voor de BSO op maandag dan halen wij uw kind van school en zorgen wij voor de opvang.

De gezondheidsmaatregelen worden aangevuld met:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Kinderen worden gebracht door één persoon;
  • Ouders ontsmetten en kinderen wassen de handen;
  • Houd het afscheid kort;
  • Alleen kinderen en ouders zonder klachten komen naar de opvang.

De kinderopvang was tot 11 mei dicht, blijf ik de vergoeding ontvangen voor de eigen bijdrage?

Ja. De vergoeding gaat door zolang de gedeeltelijke openstelling van basisscholen en BSO voortduurt. Dit betekent dat de rijksoverheid de eigen bijdrage voor kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang tot de maximum uurprijs ook na 11 mei nog blijft vergoeden aan ouders. Blijft u dus de factuur van ons betalen. Zo bent u zeker van de vertrouwde plek op de kinderopvang en blijft u kinderopvangtoeslag ontvangen.

Worden ouders gecompenseerd voor contracten die na 6 april zijn ingaan? Immers, 6 april is de peildatum die de Belastingdienst hanteert voor de compensatie van de eigen bijdrage compensatie.

Ouders die een contract hebben afgesloten dat is gestart na 6 april en recht hebben op kinderopvangtoeslag, komen voor compensatie in aanmerking. Maar het is nog niet duidelijk hoe deze ouders zich hiervoor kunnen aanmelden. Zodra daar duidelijkheid over is nemen we dit op in deze FAQ.

Mijn kind is gestart na 16 maart en ik heb nog geen kinderopvangtoeslag (KOT) aangevraagd. Krijg ik wel de compensatie?

Normaal gesproken kunt u tot 3 maanden met terugwerkende kracht na startdatum kinderopvangtoeslag (KOT) aanvragen. Maar aangezien de compensatieregeling een tijdelijke regeling is, zult u dit kenbaar moeten maken. Op dit moment is nog niet duidelijk op welke wijze dit moet. Zodra hier meer bekend over is komen wij hier op terug in deze FAQ. Wij adviseren u om alsnog zo snel mogelijk kinderopvangtoeslag aan te vragen.

Geldt de compensatie ook voor mensen die geen kinderopvangtoeslag (KOT) ontvangen?

Op dit moment is nog niet duidelijk of er compensatie mogelijk is voor ouders die geen KOT ontvangen en de kosten voor kinderopvang volledig zelf betalen. In de intentieverklaring tussen SZW, BK, BMK en BOinK wordt gesproken over alle ouders, dus vooralsnog gaan wij ervan uit dat dit in een later stadium alsnog wordt opgelost.
Ontvangt u geen kinderopvangtoeslag? Meld uzelf dan via het meldpunt op www.boink.info zodat u direct benadert kunt worden als er een regeling is.

 

Updates voor 11 mei 2020

Kindercentrum WereldKids is gesloten geweest van 16 maart tot 10 mei 2020

De Nederlandse overheid heeft besloten dat alle kinderdagverblijven en scholen gesloten werden vanaf 16 maart tot 10 mei 2020. Al onze locaties zijn alleen geopend geweest voor kinderen waarvan een ouder werkt in een van de aangewezen vitale beroepen.

Wat als ik in een cruciale beroepsgroep werk, maar mijn partner niet?

Als een ouder in een vitale beroepsgroep werkt, maar de partner niet, dan is het (dringende) verzoek vanuit de overheid om het kind thuis op te vangen. Alleen als dit echt niet lukt dan kunt u een beroep doen op de school of kinderopvang zodat in overleg plek te bieden is.

Welke beroepen worden gerekend tot de vitale beroepen?

Een overzicht van cruciale beroepsgroepen, vindt u hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepenlijst

Mijn kind blijft vanaf 16 maart verplicht thuis, moet ik wel blijven betalen voor opvang?

Ja:

  • Betaal de factuur voor opvang zoals u dat altijd doet.
  • Pas niets aan bij de Belastingdienst voor uw kinderopvangtoeslag, zo houdt u uw recht op opvang en de toeslag en wordt deze doorbetaald.
  • U hoeft geen wijzigingen door te geven of uw kinderopvang stop te zetten.

Lees meer over de betalingen op deze pagina.

Ik werk in een cruciale beroepsgroep en mijn kind gaat normaliter naar de kinderopvang, maar heeft nu milde  gezondheidsklachten (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, verhoging tot 38 graden). Mag ik mijn kind toch brengen?

Nee, uw kind mag niet naar de opvang. Als de klachten verergeren neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

Wie bepaalt welke kinderen toegelaten worden tot school en kinderopvang?

Als kinderen thuis kunnen worden opgevangen, is het verzoek aan ouders om dit te doen. School en kinderopvang zijn nu bedoeld voor de opvang van kinderen van ouders die werken in cruciale beroepsgroepen.

Kunnen ouders Kindercentrum WereldKids verplichten om open te gaan

Er is sprake van overmacht omdat door de tijdelijke maatregel de kinderopvangorganisatie wordt aangezegd één of meerdere locaties te sluiten. Ouders kunnen in dat geval niet afdwingen dat de kinderopvanglocatie de opvang toch open moet blijven. De schade die ouders hierdoor mogelijk lijden, bijvoorbeeld doordat zij vrije dagen moeten opnemen of omdat zij elders opvang moeten inkopen, hoeft door de kinderopvangorganisatie niet te worden vergoed.

Neemt kindercentrum WereldKids aanvullende maatregelen?

Wij hebben alle medewerkers en ouders/verzorgers gevraagd ons te informeren als er sprake is van een recent verblijf in een risicogebied in combinatie met gezondheidsklachten als hoesten en koorts.

In overleg met de GGD volgen wij de aanwijzingen die worden aangegeven.

Vooralsnog bestaan de maatregelen uit de volgende aanwijzingen:

  • Was uw handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Bezoekers worden niet meer ontvangen met een handdruk. Bezoekers zijn welkom, echter zal er geen handdruk meer plaatsvinden;
  • Bezoekers dienen bij binnenkomst hun eigen handen en de handen van de kinderen te wassen of desinfecteren.
    Op elke locatie is er de gelegenheid om uw handen en de handen van uw kinderen te wassen of te desinfecteren middels een handgel bij binnenkomst;
  • Verscherpte schoonmaak maatregel. Deurklinken dagelijks schoonmaken.
    Behalve de gebruikelijke schoonmaakwerkzaamheden, zien het schoonmaakbedrijf en de pedagogisch medewerkers er op toe dat de deurklinken dagelijks worden gereinigd;
  • Eten uit eigen bakjes.
    Op sommige groepen krijgen de kinderen normaliter fruit aangeboden op een grote schaal, zodat de kinderen zelf fruit kunnen afpakken. Wij kiezen er nu voor om kinderen fruit uit eigen bakjes te laten eten.

Vormen kinderen een speciale risicogroep voor het Corona virus (COVID-19)?

Bron RIVM: Op dit moment krijgen kinderen bijna nooit klachten van het nieuwe coronavirus. Kinderen zijn dus geen speciale risicogroep.

Specifieke informatie over het virus in Amsterdam

De Gemeente Amsterdam heeft een liveblog geopend waar u het laatste nieuws kunt volgen. U vindt het liveblog hier.

Wat als een kind symptomen van het coronavirus vertoont?

    • Indien ouders een vermoeden hebben, dienen zij het kind thuis te houden en direct telefonisch contact op te nemen met de eigen huisarts of de lokale GGD.
    • Indien medewerkers een vermoeden hebben dat een kind symptomen vertoont, houden zij het kind apart en nemen zij direct contact op met de ouder, waarna deze het kind komt ophalen en telefonisch contact opneemt met de eigen huisarts of de lokale GGD.
    • Voor ouders geldt een meldingsplicht. Dat betekent dat elke besmetting van het nieuwe coronavirus moet worden gemeld bij de GGD of de huisarts.
      Wij adviseren met klem om ook als kinderopvang melding te maken van een besmetting bij de GGD.
    • Volg hierna de instructies van de GGD op.
    • Zodra is bevestigd dat het om het coronavirus gaat, moeten alle andere medewerkers, ouders en samenwerkingspartners (schoolbesturen) worden geïnformeerd volgens de instructies van de GGD.

Wanneer is mijn kind te ziek om naar de opvang te komen?

Bij koorts en luchtwegklachten is het kind gebaat om thuis te blijven en in rust uit te zieken. Dit is ook in het belang van de andere kinderen en de medewerkers van de opvanglocatie.

Wanneer kinderen toch gebracht worden, of gedurende de dag bovenstaande klachten ontwikkelen, dan krijgt u het verzoek om het kind op te komen halen.

Kinderen die met verkoudheidsklachten en/of koorts thuis zijn, zijn weer welkom nádat zij 24 uur klachtenvrij zijn geweest.

Primaire Sidebar

Contact

Kindcentrum WereldKids
Tweede Constantijn Huygensstraat 12
1054 CT Amsterdam

info@kindercentrumwereldkids.nl
020 489 2327 (kantoor)

Copyright – Kindercentrum WereldKids
Disclaimer – Design MYMAP CC

Footer

Praktisch

  • Algemene voorwaarden
  • Opzeggen / annuleren
  • Nieuws
  • NL (NL)

Contact

Kindercentrum WereldKids
Tweede Constantijn Huygensstraat 12
1054 CT Amsterdam

 

info@kindercentrumwereldkids.nl

020 489 2327 (kantoor)

  • Algemene voorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Opzeggen / annuleren
  • Nieuws

Copyright - Kindercentrum WereldkidsDisclaimer - Samt Digital Branding