Ruim, licht en verrassend in Oud-Zuid
Soms kom je een plek tegen waarvan je weet dit is dé ideale plek voor kinderen. Een plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en waar zij zich vrij kunnen ontwikkelen. Dat gevoel was er vanaf de eerste bezichtiging van het pand aan het Bertelmanplein 14 - 18 in Amsterdam Oud-Zuid. Dit pand heeft twee mooie ruime groepen met natuurlijk lichtinval, een tuin waarin je de geluiden van de stad even 
achter je kunt laten en een speelplein tegenover de vestiging waar de leidsters uitdagende spelactiviteiten kunnen organiseren voor en met de kinderen. 

Sinds oktober 2016
Oktober 2016 opende Kindercentrum WereldKids haar deuren aan het Bertelmanplein geopend. Tot die tijd is er hard gewerkt om het gewenste resultaat te behalen; een kinderdagverblijf waar kinderen in een huiselijke omgeving met vriendjes/vriendinnetjes de wereld gaan ontdekken, waar ze geprikkeld en uitged

aagd kunnen worden en waar kinderen gewoon kind mogen zijn.
Zo zijn de vloeren vernieuwd, slaapkamers gebouwd, de entree vernieuwd, een heuse woonkeuken gebouwd, want hoe leuk is het dat kinderen kunnen 'mee koken' met de allerliefste leidsters? 

Waar kunnen kinderen op rekenen?
Dagelijks staan de allerliefste leidsters klaar om de kinderen te ontvangen, te verzorgen, te begeleiden bij hun ontwikkeling daar diverse spelactiviteiten aan te bieden. Aan de hand van maandthema's organiseren de leidsters verschillende activiteiten die hierbij aansluiten. Voorbeelden van thema's zijn: het thema kunst, kleuren, bewegen etc. Daarnaast krijgen de kinderen regelmatig 45 minuten les van een yogadocente, bezoek van Maria's Muziek en van de artiesten van MeMo. Om aan te sluiten bij de verschillende interesses van kinderen wisselt het activiteitenprogramma regelmatig. Voor de kinderen

van 3 jaar en ouder is er een peuterplus programma, waarbij de oudere peuters wekelijks worden uitgedaagd in meer verdiepende activiteiten.

Kinderen verbruiken veel energie; een warme, verse & biologische maaltijd van Moekes Maaltijd zorgt ervoor dat kinderen voldaan de middag ingaan. Zo is het ook wetenschappelijk bewezen dat kinderen die een gezonde en warme maaltijd aangeboden krijgen als middagmaal minder moe zijn. Daarnaast draagt het bij aan de ontwikkeling van de kinderen.

Samen met vriendjes en vriendinnetjes ontdekken de kinderen met Moekes Maaltijd nieuwe smaken en texturen. Leest u graag meer over ons voedingsbeleid? Leest u dan ons voedingsbeleid na op onze site.     

Waar kunnen ouders op rekenen?
Kindercentrum WereldKids is het gehele jaar geopend (vanaf 07.30 - 18.30 uur), met uitzondering van de Nationale Feestdagen en één studiedag per jaar. Naast dat Kindercentrum WereldKids de dagelijkse de liefdevolle zorg op zich neemt en activiteiten aanbiedt, verrast Kindercentrum WereldKids de ouder regelmatig door de ouder een training aan te bieden van How2Talk2Kids en Kinder EHBO. Ook is Kindercentrum WereldKids langer, gratis, open op Valentijnsdag. De ouders kunnen hun kind(eren) brengen, zodat zij zonder zorgen uiteten kunnen gaan zonder extra kosten hoeven te betalen voor de opvang. Ook worden de ouders altijd verrast op Moederdag en Vaderdag.

De buurt
Het Bertelmanplein ligt achter de gezellige Amstelveenseweg, nabij het vernieuwde hippe Stadionplein. De buurt kenmerkt zich door jaren 30 woningen, met sfeervolle erkers. Het is een rustige buurt en waar het kinderdagverblijf uitkijkt op een speelplein die omringd wordt door prachtige bomen die volop in bloei staan in de lente/zomer en in de herfst de warme kleuren laat zien.

Met het Vondelpark op nog geen 10 minuten loopafstand is dit een heerlijk uitje met de kinderen. Met de bolderkar gaan de leidsters met de kinderen er op uit; spelen in de Vondeltuin, eendjes voeren en picknicken behoren vaak tot de uitjes.

Interesse?
Heeft u in interesse of wilt u graag meer informatie? Belt u dan met Miriam of Yenny van de afdeling Planning, zij helpen u graag verder. Zij zijn op werkdagen te bereiken op nummer (020) 4892327. Wilt u zich al inschrijven, dat kunt u doen via deze inschrijvingslink.

Go to top